De knoop is doorgehakt. Jullie gaan de woning verkopen. Nu rest enkel de vraag nog of jullie het zelf gaan doen of overmaken aan een immomakelaar? Er zijn nog andere mogelijkheden. We zetten ze in deze blog voor jou allemaal op een rij.

Verkopen via een immomakelaar

Geen zin om zelf heel wat rondleidingen te geven in jouw woning en telkens opnieuw hetzelfde verhaal te vertellen? Om je van deze taak te verlossen kan je beroep doen op een immokantoor of immomakelaar. Dankzij hun ervaring weten ze als geen ander voor welke prijs je de woning best verkoopt. Ze plaatsen het voor jou online met de juiste informatie en bijhorende foto’s. Daarnaast nemen ze de bezoeken alsook de administratie voor hun rekening.

Hun ervaring is voor jou een voordeel, maar hun ereloon een nadeel. Per regio kan dit bedrag variëren tussen 2% en 5% (excl. Btw) van de verkoopprijs.

Uit de hand te koop zonder tussenpersoon

Wie kiest voor deze manier beslist om de woning helemaal zelf te verkopen. Hierbij kies jij volledig zelf de verkoopprijs. Om aan te kondigen dat je woning te koop staat kan je het plaatsen op websites zoals Immoweb, maar ook social media mag je niet vergeten. Op Facebook worden berichten over de verkoop van een woning vaak extra gedeeld door familie en vrienden.

Echter zijn de administratieve taken en de rondleidingen ook voor jou als je geen beroep doet op een tussenpersoon. Zie jij dit zitten moet je jou afvragen?

Tip: De Huizenkoper. 1 bezoek, een eerlijk en aanvaardbaar bod, administratie en extra kosten nemen ze op zich.

Openbare verkoop

De verkoop van een woning kan ook door de notaris worden opgezet via een openbare verkoop. Online en in de lokale media wordt reclame gemaakt voor de woning. Iedere potentiële koper is welkom op een zitdag waar hij of zij een bod kan komen uitbrengen. Degene met het hoogste bod krijgt de woning.

Online verkopen

We kopen heel wat zaken online, maar het aankopen van een huis lijkt toch ondenkbaar. Toch is het mogelijk gemaakt door de website biddit.be. Als potentiële koper breng je via de computer een bod uit op een woning die je enkel via foto’s hebt gezien. Online verkopen werkt eigenlijk volgens hetzelfde

principe als een openbare verkoop. Ook hier houdt de notaris controle over de boden en de identiteit van de kandidaat-kopers. Het enige verschil is dat je voor je bod uit te brengen een computer of gsm nodig hebt.

 

De huizenkoper werkt volgens het principe van uit de hand te koop zonder tussenpersoon. Wil je meer weten over onze werkwijze of heb je een vraag voor De Huizenkoper? Neem dan gerust contact.